Jaké chuťovky se hodí k vínu?

Víno je oblíbeným alkoholickým nápojem po celém světě. Existuje ho mnoho druhů a přirozeně tedy každé jinak chutná. Máme červená vína, bílá vína, růžová vína, sladká vína, suchá vína a mnoho dalších druhů. Pokud třeba hostíte návštěvu, určitě budete chtít k vínu připravit i vhodné občerstvení, jelikož málokdo chce konzumovat víno jen tak, bez něčeho k zakousnutí. Když už budete víno servírovat, nezapomeňte, jak se správně servíruje. Červené víno by se mělo servírovat spíše při pokojové teplotě, bílé by se mělo servírovat o něco studenější. Důležité jsou také vhodné sklenice. Nejlépe uděláte, když budete víno servírovat ve sklenicích, které jsou určené přímo na víno, ať už malé, či velké sklenice na víno.

sýry

Sýry

Sýry jsou naprostou klasikou, kterou nikdy neurazíte. Česká republika sice není zrovna království sýru ale dokážete zde sehnat nejrůznější druhy zahraničních, lahodných sýrů. K sýrům se hodí téměř všechny vína, ovšem nejvíce si s dobrým sýrem vychutnáte růžové víno.

Prosciutto a meloun

Prosciutto a meloun jsou neodolatelnou kombinací. Nejefektivnější podávání je, když z těchto surovin uděláte malé špízy, které pak jdou snadno jíst. Skvěle poslouží jako předkrm, či jen lehké občerstvení k vínu. A jaké víno se k této chuťovce nejvíc hodí? Je to Prosecco, šumivé víno s květinovými tóny.

stejk

Steaky

Chcete servírovat nějaké větší občerstvení? Co takhle dobrý steak? Ten můžete podávat s přílohami, či z něj třeba připravit vynikající malé sendviče. K červenému masu se hodí víno s vysokým obsahem taninu a s výraznou, sladší chutí. Výbornou volbou je například Cabernet Sauvignon.

Ovoce

Víno je vyrobeno z ovoce, konkrétně z hroznového vína, proto je jasné, že se bude skvěle doplňovat s ovocem. K ovoci se hodí vína, která nejsou příliš sladká a hodí se skvěle i vína šumivá, dle vaší volby.